Diskuse

Italský soud potvrdil dávné biblické přísloví: krást z hladu se může

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pozor, pane autore, za Příslovím 6,30 následuje verš 6,31 : "Je-li však přistižen, nahradí to sedmeronásobně, dá všechen majetek svého domu".

Naopak Přísloví 22,9 říká : " Kdo hledí vlídným okem, bude požehnán, neboť dal ze svého chleba nuznému". Je otázkou, zda dotyčný nemohl obdržet jídlo nějakým poctivým způsobem.

A ještě Dt 24, 19-21 mluví o zákazu paběrkování po sklizni. Verš 19 : " Když budeš sklízet ze svého pole a zapomeneš na poli snop, nevrátíš se pro něj. Bude patřit bezdomovci , sirotku a vdově ...". To je asi nejlepší řešení. Dát všechno jídlo, které nevyužijeme ( např. to v obchodech s prošlou lhůtou ) k dispozici skutečně těm, co nemohou obživu získat legálně.

0 0
možnosti
MJ

Děkuji za vhodné upřesnění. Takový bezdomovec (nebo imigrant) to má pak na základě Vámi citovaného jasné: žádný majetek svého domu nemá...

Vaše řešení by jistě podpořil i Ježíš: "Kdo má dvě košile, ať dá tomu, kdo nemá nic, a ten, kdo má jídlo, ať udělá totéž." (Lk 3:11).

AD supermarkety: ano, mrhání jídlem, když jinde chybí, mi přijde jako jedno z nejpodivuhodnějších zvěrstev moderní doby.

1 0
možnosti
Foto

Italský soudce se mýlí.

0 0
možnosti
MJ

Možná ano, možná ne ... co myslíte Vy?

0 0
možnosti