Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

... u lidovců bych s nějakou racionální kampaní nepočítal, tam se to ponese spíš pod

heslem "proč ne a proč ne" - podobně jako při kampani před referendem o vstupu...

... pro nějaký racionální souboj argumentů tady nebude ani mediální prostor - kdo dostane prostor v médiích a jak se staví k možnému odchodu víme už dnes, takže jak taková kampaň bude vypadat, se dá s jistotou předpovědět: "Opustíš-li mne, zahyneš!"... přece si nenechají vypustit rybník...

... když se rozpadala RVHP, taky se našli blouznivci věštící konec světa... a tenkrát se nám komletně rozpadly ekonomické vazby, na kterých jsme do té doby byli životně závislí...

1 0
možnosti

J86a16r85a 91R17a90n95k

29. 4. 2016 4:29

Rozumny blogR^

1 0
možnosti

Děkuji, někdy více, někdy spíše méně...

0 0
možnosti
Foto

Strach z příklonu k Rusku je v médiích dle mého názoru nadpřiživován, ale nejen v našich i v britských, polských pobalstských. Není ale na politicích a na občanech, aby s touto velmocí udržovaly pragmatické a korektní vztahy? Anebo naopak neudržovali a snažili se ji dusit sankcemi a nevraživostí? Neustále slyším hrozbu, že Rusko, jakmile si anektovalo Krym a nastala bojová situace v Donbase, jenž ale díky Minským protokolům nechtějí připojit k Rusku, má asi zálusk na Pobalstké země. Možná má. Ale zatím, co sleduji ruský tisk a tisková prohlášení z Kremlu, vydávají signály, že nemají zájem držet násilně vojensky státy EU a NATO, jež pod jejich vlivem být očividně nechtějí, protože je to vojensky i ekonomicky neefektivní. Rovněž by si Rusko asi netrouflo napadnout vojensky země NATO. Největší incident v poslední době, co se stal mezi zemí NATO a Ruskem bylo sestřelení letounů Rusů, co byli krátkou dobu na Tureckem na půdě Sýrie. A to se vyřešilo diplomaticky. Ze Sýrie se Rusi stáhli jakmile dosáhli určitých výsledků a nebyli tam taky desítky let, jako NATO v rámci vojenských operací v Íráku a Afgánistánu. Stejně tak Gruzie. Pokud něco vyvádí v rámci svých hybridních metod, jedná se pokus o ovlivňování médií v těchto zemích popřípadě ovlivňování tamních politiků, aby byli Rusku nakloněni. Další páka, kterou měli na země Gruzie, Moldávie a Ukrajiny v rámci jejich asociačních dohod s EU bylo embargo na nákup jejich potravin do Ruska z hygienických důvodů a zákaz vstupu do jejich celní unie. Tedy maskované sankce.

2 1
možnosti

Děkuji za zajímavé informace a úvahu. Čas ukáže ... bohužel nikdo netušíme, co se kde v jaké kebuli plánuje ... Kéž by nás jednou Rusko bralo podobně vážně, jako bere např. Izrael, který si váží sám sebe a brání se proti jakékoli vnější agresi.

1 0
možnosti

Strach z rozpadu EU je PŘEDEVŠÍM STRACHEM O KORYTA! Všichni vládní politici (jakékoliv vládní koalice) kolaborují ochotně s Bruselem, protože si připravují pozitivní výchozí pozici ochotného "řiťoalpinisty", aby po skončení politické kariéry v domácím státě (ztráty koryta) měli šanci získat nějaké lukrativní korýtko v bruseli...;-);-€Rv Pojmenovávejme už jednou fakta přesně!

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS